Paukščiai-gaudyklės: pavadinimas, nuotrauka

Naujienos ir visuomenė

Skirtingais būdais plėšikai paukščiai gauna pragyvenimo šaltinį. Tarp jų yra atstovai, kurie maitina tik gyvulių lavonus. Tai yra gaudyklės paukščiai, kurie dalijasi bendromis savybėmis.

Savybės

Šie paukščiai yra rimta konkurencijaHinai, valgantys kiauras. Ryškūs atstovai yra grifas, grifinas, grifoninis grifas, beardas vyras. Paskirstyta daugiausia Afrikoje ir Eurazijoje. Amerikoje yra condor, Amerikos kaklas ir juoda katatra. Kai kurie iš šių paukščių iš pradžių buvo plėšrūnai, tačiau galų gale jie persikėlė į kiaules.

paukščiai gaudytojai

Visi paukštidžių skutikai išsiskiria aukštutinkamumas ilgiems skrydžiams, per kuriuos jie patiems ieškojo didelių gyvūnų lavonų. Paprastai jie pradeda valgyti iš vidaus organų. Būtent dėl ​​to faktas, kad mokslininkai paaiškina, kad daugelio šių paukščių kaklelyje nėra plunksnų. Kai paukščiai sugadina gyvulių skerdeną iš vidaus, atvira kaklelis neleidžia jai kaupti maisto. Su tokia mityba nėra apsinuodijimo, nes šių paukščių skrandis gali pagaminti medžiagą, neutralizuojančią mirusius nuodus. Evoliucijos procese susilpnėję žandikauliai susilpnėjo, todėl jų pagalba negalima medžioti gyvų grobiu.

Gyvenimo būdas

Piktybiniai paukščiai sugaunami retai randami atskirai. Ieškodami maisto, jie paprastai užlipa virš žemės paviršiaus, ir, atradę grobį, jie renkasi šalia jo su visais pulkais.

paukščiai sugadina nuotrauką
Jie skirtingais būdais kreipiasi į maistą. Bezdotas žmogus ilgai apiplėšia grobį, palaipsniui nuskęsdamas tam tikru atstumu nuo jo. Po trumpo pauzės jis lėtai pradeda judėti link jos. Priešingai, Urubu giraitė praktiškai gali nukristi nuo aukščio paimtos skerdenos.

Daugelis gaudyklių prisitaikė laikytis hienų elgesio ar jų bendraminčių giminaičių, tikėdamiesi, kad jie anksčiau ar vėliau vedins juos į grobį.

Kai kurie šių paukščių atstovai norivalgykite galutinai išskaidytus gyvūnų lavonus, o kiti ieško šviežios mėsos. Jie skiriasi tuo, kaip jie sugeria maistą. Pavyzdžiui, gurkšnis neliečia skeleto ir odos, valgant tik viduje. Bardo žmogus maitinasi daugiausia su kaulais, turinčiu skrandį, pritaikytą šiai paskirčiai. Todėl keletas skirtingų sugėriklių rūšių vienu metu gali pašaruoti vieną lavoną, netrukdydami vienas kito.

Griffinas

Didelis paukštis, kurio spincios plotis yra apie tris metrus ir svoris nuo 7 iki 13 kg. Suaugusieji yra tamsiai rudos spalvos. Beveik plikas kaklas, apsuptas ilgomis šviesiosios spalvos plunksnomis.

vanagas paukštis
Šie purkštuvai dažniausiai jungiasi prie kalnų, turi nuolatinių porų. Lizdai sukuria tik didžiulę, galinčią išlaikyti du suaugusius.

Kaklas turi labai išsivystę kvapą, todėl dažnaitiesiog šokinėja kiauriečio kvapą, sėdėdamas prie medžio šakos, ar skrydis labai žemas virš žemės. Paukštis yra labai švarus ir po kiekvieno valgio imasi vandens procedūrų. Ji tai daro ne tiek malonumui, bet ir dezinfekavimui po apsinuodijimo.

Šaknys daugiausia yra gyvulių skerdenos,kurie mirė medžiotojų rankose arba mirė dėl natūralios mirties. Ieškodami maisto, šie paukščiai sugeba įveikti didelius atstumus ir pastebėti grobį iš aukščio daugiau nei pusantro kilometro.

Grifono vulture

Šie purkštuvai yra labai panašūs į juodus šparagus. Jie gavo savo vardą galvijai, kuri išsiskiria su balta sritimi. Kaip kaklas, ant kaklo yra ilgų plunksnų apykaklė.

paukščių sugavimų pavadinimas
Kūno spalva yra ruda, tik sparnai ir uodegajuoda Jis gyvena daugiausia Vidurio Azijos kalnuose, pietuose Europoje, Indijoje. Baltųjų šikšnosparnių lizdai priskiriami 3-5 porų grupėms, kartais visose kolonijose, kuriose yra daugiau nei dešimt porų šių paukščių. Masonas pakaitomis inkubuoja abu tėvus, šis laikotarpis trunka 53 dienas.

Gegužės pradžioje atsiranda paukščiai, kurie savarankiškai pradeda skraidyti ne anksčiau kaip rugpjūtį. Pasibaigus skrydžiui, tėvai maitina savo šunažus maždaug tris mėnesius.

Vulture

Šių paukščių vardas pasireiškia dėl to, kadmaitina mirusių gyvūnų liekanas. Senosiomis dienomis žodis "kalė" reiškė "carrion". Smegenų išvaizda nesijaučia baimės - maži dydžio paukščiai sveria ne daugiau kaip 2 kg, su liesos konstrukcijos ir plonu snapu. Pluvėjimas priklauso nuo rūšies. Yra tik du iš jų - paprastas grifas ir rudas. Pirmasis yra padengtas plunksnomis ir net ant galvos yra kažkas panašaus į mohawk. Pagrindinės buveinės yra Afrika, Europa, Kanarų salos. Jis randamas Rusijoje. Rudas grifas turi daugiau panašumų su grifu - tas pats plikasis kaklas ir galva. Yra Pietų Afrikoje, Viduržemio jūros pakrantėje, Kaukaze. Suaugusių paukščių kūnas yra padengtas baltu plunksniu, o sparno sparnai yra visiškai juodi.

Šie purkštuvai naudoja visą paletęįvairūs garso signalai bendrauti tarpusavyje. Jų plonas snapas negali sugriauti didelių gyvūnų kaukolių ir kaulų, todėl pagrindinį racioną sudaro graužikų lizdai, driežai, gyvatės, paukščiai. Lizinimo laikotarpiu moteriai yra tik 2 kiaušiniai. Per 42 dienas atsiradę viščiukai susiduria su įvairiais pavojais auksinių erelių, lapių, pelėdų ir vilkų ataka.

Senovės laikais tarp šiaurės Amerikos vietinių gyventojų grifas buvo laikomas šventuoju paukščiu. Priešingai, Europoje jie visada elgėsi su jais valgydami.

Bardas vyras

Tai dar vienas didelis paukščių gaudyklėvanas Ilgis sparno yra 260-280 cm, svoris - iki 7 kg. Brangų žmogų yra lengva atskirti - jis išduodamas ilgomis siauromis sparnais ir ta pačia uodega. Dugnas yra padengtas pilkomis plunksnomis, o kaklas ir pilvas yra beveik balti. Apatinėje knako dalies dalyje keletas juodųjų plunksnų sudaro ryšulį, panašų į barzdą, už kurį šis paukštis gavo savo vardą.

auklėtojų paukščiai

Barkas žmogus lizdas viduryje ir aukštuose kalnuoseant sunkiai pasiekiamų uolų. Tą pačią lizdą kelerius metus naudoja. Jau sausio mėnesį dėjome kiaušinius. Kiaušiniuose dedama ne daugiau kaip du kiaušinius, bet viščiukas visada auga atskirai. Jau birželio mėnesį, pradėdamas skristi, iki rudens jis vis dar šalia savo tėvų.

Bezdotas skrandis gali lengvai virškinti gyvūnų kaulus. Jie yra pagrindinė jo dietos dalis.

Carrion paukščiai, kurių nuotraukos yra skirtos valgyti maistąne visada malonus, yra tikros slaugytojos. Jie išvalo teritoriją iš mirusių gyvūnų lavonų ir taip gauna didelę naudą. Šiuo metu šių paukščių skaičius mažėja, o tai susiję su maisto tiekimo sumažėjimu, brakonieriavimu. Šiandien daugelis rūšių jau yra įtrauktos į Tarptautinę Raudonąją knygą.