Kur puma gyvena gamtoje?

Naujienos ir visuomenė

Vakariniame pusrutulyje karališkasis katinasatsiranda nuo Jukono iki Patagonijos, ir lengviau atsakyti į klausimą, kur Puma gyvena Amerikoje, kad atsakytų, kur jis negyvena. Gineso įrašų knyga įtraukė šį unikalų gyvulį į pasaulinių pasiekimų skaičių, kaip didingą gamtos kūrimą, kuris turi daugiausiai vardų. Tik anglakalbėse šalyse žvėris turi daugiau nei 40 pavadinimų.

Kačių rūšis

Didžiulis geografinių regionų, kurpuma, suteiktų galimybę pasiimti ją į labiausiai paplitusią katės rūšį. Tačiau, nepaisant išorinio panašumo su šios šeimos atstovais, puma yra atskirta į atskirą genetą. Ir šioje genetoje buvo viena rūšis su daugybe porūšių.

Ilgas uodega, balansuojantis šuolyje, galingaskūnas, stiprios kojos ir maža galvutė padarė Puma unikalų konkrečios rūšies atstovą, vieną iš labiausiai paplitusių pasaulyje. Šiaurės ir pietų Amerikos gyventojai, nuo Patagonijos iki Uoliniai kalnai, gali patenkinti šį didingą gyvūną miškuose, lygumose, kalnuotose vietovėse, pelkėse ir net atogrąžų džiunglėse. Vienintelis dalykas, kurio nemėgsta puma, yra atviros erdvės.

Suaugęs gyvūnas pasiekia iki 2 m ilgio. Gyvūno svoris gali siekti 106-110 kg. Uodega yra 0,8 m ilgio. Gyvūno galva yra maža. Toks galingas katinas turi labai stiprias kojas. Ant jo paprastai prigludęs baltas galas.

kur puma gyvena

Spalva ir buveinė

Šiaurės Amerika ir jos klimatas atlygino pumasidabrinis kailio atspalvis. Daugiau pietų pampose gyvūno plaukai įgijo daugiausia aukso-raudono atspalvio. Floridos puma, pavadinta dėl pageidaujamos buveinės, yra mažesnė nei kitų porūšių, bet taip pat raudona su pilkšvai smėlio atspalviu. Iš gyvenamosios vietos, kurioje gyvena puma, priklauso ir jo būdinga spalva.

Puma, kur gyvena Rusijoje

Paprasti ir tikslūs pavadinimai

Floridos puma yra ant išnykimo ribos iryra nurodytas Raudonojoje knygoje. Buvo laikas, kai liko apie 20 žmonių visoje planetoje. 1925 m. Sunaikinti Viskonsino puma medžiotojai. Šiandien kai kurie gražių gamtos balansų porūšiai yra visiško išnykimo ribos, todėl yra tas žmogus, kuris šaudo kalnų liūtą, sunaikindamas natūralias jo buveinės buveines.

Geografinių platumų paplitimas, kurgalite susitikti su atskiros rūšies atstovais, paskatino tai, kad daugelyje vietų gyvūnas gavo poetinius ir netikslius vardus. Tik keletas porūšių pavadinimą gavo iš buveinių. Visada atminkite, kad puma yra gyvūnas. Kur šis miško grožis gyvena priklauso nuo jo rūšies. Likusieji vardai jai buvo skirtingose ​​vietovėse žmonėms, kurie žavėjo ar bijojo jos galybės, grožio, paslapties ir išskirtinių medžioklės gebėjimų.

Vardai yra poetiniai ir netikslūs

Galimybė susitikti su didžiuliu plėšrūnu naktįmedžioklės ar popietės, švelnios saulės, sukėlė baimę, maldą, pagarbą. Pavy, pavyzdžiui, apvalachų kalnai, kur gyvena puma, kaip kalnų liūto pavadinimai buvo tose vietose, o likusioje Amerikoje, ypač vakaruose, kur šis gyvūnas buvo laikomas didelių erdvių simboliu, jis buvo vadinamas kitaip:

  • kalnų velnias;
  • karališkoji katė;
  • raudonasis tigras;
  • sidabras liūtas;
  • meksikietiškas liūtas;
  • elnių katė

Puma, kur gyvena kokia žemyne

Biologai turi apie 30 raudonųjų porūšiųtigras, bet jie visi gyvena Šiaurės ir Pietų Amerikoje, todėl puma vis dar yra meilės vadinama didžiausia Amerikos katė. Vyras ir toliau palaipsniui mažina vietų, kur gyvena puma, spektrą. Žemyninėje Šiaurės Amerikoje pakrikštyta puma puma, skolinanti didžiojo gyvūno vardą iš ketšuos kalbos, beveik dvi porūšis buvo praktiškai sunaikintos ten.

Du žemynai - buveinė

Gražus ir didingas, galintis vilktimedžioklės metu sugauto gyvūno skerdenos, sveriančios daugiau nei medžiotojas, puma skiriasi porūšiuose priklausomai nuo vietos, kurioje jis gyvena. Atsakymas į klausimą, kokios rūšies gyvūnų puma, kur jis gyvena (toje žemyno dalyje), siūlo dvi galimybes ir du žemynus - Šiaurės ir Pietų Ameriką. Jo porūšis skiriasi Amerikos buveinės:

  • Puma concolor browni - Meksikoje.
  • Puma concolor costaricensis - nuo Panamos iki Nikaragvos.
  • Puma concolor kaibabensis - Jutoje, Nevadoje ir Šiaurės Arizonoje.
  • Puma concolor osgoodi - Bolivijoje, Anduose.
  • Puma concolor soderstromi, - Ekvadore ir kt.

Dėl kai kurių porūšių egzistavimodaugiausia ispaniškas, žinomas juokingai mažai. Jie apibūdinami pagal liudininkų liudijimus, prasta ir keletas neryškių nuotraukų ir kelias kainas. Kartais natūralistas gali identifikuoti pagal trofėjus, bet kur gyvūnas gyvena ir kaip odą iškasamas, nežinoma.

kalnai, kur gyvena puma

Panaši, bet ne taip

Kalnų liūtas panašiskirtingų jauniklių, o kartais irgi pavyksta gauti puma ir leopardo hibridą, arba atsitikti su juo su ocelotu ir jaguaru. Bet tai yra dirbtinis kryžminimas, kurio neįvyksta laukiniai, kur jaguaras yra vienas iš pagrindinių raudono tigro priešų, o pastarasis yra priverstas išvengti jaguaro buveinių. Pantinė yra panaši kaip ir puma. Bet jei atidžiai atrodysi, tada daug daugiau puma, kaip namų kačių.

Aklai kačiukai

Amerikos lazonas gimdo nuo 2 iki 6 kačiukus,ir, kaip tikra katė, jie yra maži, aklai ir visiškai bejėgiai. Ir nors jau 9 mėnesius jie gali medžioti savarankiškai, moteris rūpinasi jais beveik 2 metus. Visa tai vyksta kitame pusrutulyje ir kitame gyvūnų pasaulyje bei skirtingomis sąlygomis, tačiau išvaizda mažas pumas panašus tiek į ocelotą, tiek į jaguarą ir panterą, nes jie gimę plonos. Tik augdami jie įgis būdingą jų rūšies spalvą, o dėmės išnyksta. Tai vietinis gyventojas Amerikoje, ir jis yra pavadintas Amerikos vietinių gyventojų kalba - puma. Kur gyvena Rusijoje? Rusijoje ji tiesiog nėra. Ar tai tik zoologijos sode?

Puma yra gyvūnas, kuriame jis gyvena

Netgi zoologijos sode puma slepia savo jauniklius nuo smalsių akių ir neleidžia vaikščioti tik vieno mėnesio amžiuje.

Maistas ir buveinė

Didžiuotis, nuostabus, spalvingas, tikraskarališkasis katinas - prireikus gali net valgyti sraiges ir vabzdžius. Smulkmena, tokia kaip brunetės, maži paukščiai, koiatai, anteaterai ir net gyvatės, nėra pagrindinis maistas, bet lengvas, švelnus užkandis.

Aborigenai nuoširdžiai tikėjo, kad puma gyvena tikkur randami elnias, bet tam tikrose buveinėse jis žavisi šarvais. Dėl medžioklės, jos mėgstamiausias metodas yra užpuolimo ataka, o karališkasis katinas šokinėjant atrodo ypač gerai.

kur gyvena puma

Puma yra plėšrūnas. Ji medžioja įvairius gyvūnus iš žvirbliukų ir pelių iki elnių, jaučių ir beždžionių. Paprastai žvėris pasirenka medžioti naktį. Po pietų, kaip ir visi jaunikligės, ji mėgsta gurkšnoti saulėje. Tokios katės nėštumas trunka 3 mėnesius. Puma gyvenimo trukmė yra 18-20 metų.

Sunaikinanti žmogaus veikla santykiuoseį laukinę gamtą lėmė tai, kad kai kuriose vietose gresia išnykimas nuostabus gyvūnas, tam tikros rūšies atstovas. Ir ypač karta suprasti, prisimenant apie jo protą, grožį, malonę ir originalumą.